Beregeningsinstallatie

Bent u op zoek naar een beregeningsinstallatie of een beregeningssysteem voor een tuin, bedrijfstuin, tennisbaan, sportveld, rijbak of een manage? Dan bent u bij Neutel besproeiingsinstallaties op het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in beregeningssystemen en bronboringen en kunnen u daarin een passende oplossing bieden. 

Aanleg tuinberegening

Wat is een beregeningsinstallatie of beregeningssysteem

Beregeningsinstallaties zorgen voor het handmatig en soms volautomatisch bevochtigen van uw oppervlakte en bestaat  uit meerdere onderdelen zoals sproeiers, leidingen, koppelingen, afsluiters, beregeningpomp, sensor en beregeningscomputer.Om hierin de juiste keuze te maken komen wij u graag een vrijblijvend adviseren.

Beregeningsinstallatie aanleg zonder te graven

Neutel Beregening legt een beregeningssysteem nagenoeg zonder te graven aan en uw gazon blijft gespaard. Hiervoor gebruiken wij een speciale grondboor (bodemraket) die we onder uw gazon en straatwerk door laten boren waardoor een kanaal ontstaat waar we later de leiding door drukken. 

Beregeningsinstallatie aanleg voor beregeninginstallaties

Soorten en beregeningspompen

Leidingwater:
Doormiddel van leidingwater kan er in kleinere tuinen beregening worden toegepast.

Oppervlaktewater:
Mocht er een mogelijkheid zijn om oppervlaktewater te onttrekken uit een plas, sloot of iets dergelijks wordt er gebruik gemaakt van een centrifugaal beregeningspomp.

Beregeningsbron:
Eén van de meest gekozen beregeningsinstallaties is het laten pompen uit een bron, ook wel bekend als bronboring. Hiermee voorziet u u zelf van een eigen watervoorziening en hoeft u geen gebruik te maken van het duure leidingwater.

Neutelberegening zal ten alle tijden kijken naar de best passende optie voor uw beregeningsinstallatie.

Sproeiers

Om te zorgen dat elk gedeelte van uw tuin beregend wordt, is het toepassen van de juiste beregeningsproeiers essentieel.

Pop-up turbine sproeiers

Pop-up turbine sproeiers komen doormiddel van waterdruk omhoog. Deze sproeiers hebben een bereik van 40 tot 360 graden en zijn naar eigen wens in te stellen. Wanneer de waterdruk wegvalt, zakken de sproeiers weer onder het maaiveld en kan er probleemloos met bv een gazonmaaier overheen gereden worden.

Pop-up nevel sproeiers

Pop-up nevel sproeiers worden vaak toegepast op kleinere oppervlaktes en in borders met beplanting. Het voordeel van pop-up nevel sproeiers is dat ze in bijna alle mogelijke standen afgesteld kunnen worden.

Neutel beregeningsinstallaties ook op zakelijk gebied

Bent u op zoek naar beregening voor bedrijfstuinen, tennisbanen, sportvelden of voor uw manage kunnen wij u daarin een passende oplossing bieden. Via het offerte aanvraag kunt u vrijblijvend uw opdracht omschrijven en proberen wij hier een juiste oplossing voor uw beregening te maken.