Tuinberegening

Met zomers die steeds droger worden, snakken planten en bomen naar water. Wie zijn of haar tuin in goede conditie wil houden, staat vaak lange tijd met een tuinslang over de planten te sproeien. Dit kost tijd, geld en heel veel water uit de waterleiding. Een tuinberegening aanleggen zorgt ervoor dat deze problemen tot het verleden behoren. De tuinberegening van Neutel wordt gevoed door je eigen grondwaterbron en biedt dus niet alleen heel veel gemak, maar is ook nog eens buitengewoon duurzaam.

Tuinberegening aanleggen

Het aanleggen van een tuinberegening neemt in een klap alle zorgen over de droogte, en dus de staat van je planten, weg. Eenmaal aangelegd zorgen de slimme sproeiers ervoor dat de tuin regelmatig voldoende water geven aan je tuin, waardoor deze altijd in gezonde topconditie verkeert. Een tuinberegening aanleggen bestaat uit drie fases:

  • Het uitvoeren van een bronboring
  • Het aanleggen van de tuinberegening
  • Het onderhoud van de tuinberegening

De bronboring is nodig om te bepalen waar het grondwater zich bevindt in jouw specifieke grondsoort. Als dankzij de bronboring is bepaald waar het grondwater zich bevindt, kan de tuinberegening worden aangelegd.

Tuinberegening onder de grond verstopt

Niemand wil graag alle leidingen door de tuin zien lopen. Je hebt veel tijd gestoken in je tuin en het is zonde als de leidingen die aanblik verstoren. Daarom worden de leidingen van de tuinberegening bij Neutel altijd keurig onder de grond verstopt. Het enige wat je zal zien, zijn de sproeiers die op gezette tijden hun werk doen. Deze sproeiers zijn subtiel vormgegeven en vallen amper op.

neutel tuinberegening

Tuinberegening laten aanleggen zonder schade

Neutel legt zijn tuinberegening altijd aan met een groot oog voor de tuin. Wij snappen hoe vervelend het is als de tuin helemaal omgeploegd moet worden voor deze ingreep en dus zorgen we ervoor dat de schade tot een absoluut minimum beperkt blijft. Dankzij onze gespecialiseerde apparatuur herstelt de tuin al in twee weken helemaal van de ingreep.

De apparatuur die de tuinberegening aanlegt, is speciaal voor deze taak ontworpen. Een rupsvoertuigje ‘snijdt’ de tuin als het ware open en legt vervolgens de leidingen aan. Vervolgens legt het voertuigje dezelfde weg terug af en wordt de grond weer aangereden. Het minimaal zichtbare litteken zal spoedig verdwijnen, waarna het is alsof de beregening er vanaf het prilste begin in heeft gelegen.

Tuinberegening laten aanleggen in grote tuinen

Om ervoor te zorgen dat de tuinberegening zo goed mogelijk zijn werk doet en zo duurzaam mogelijk is, wordt in grote tuinen gebruikt gemaakt van verschillende zones. Deze zones beregenen elk een eigen onderdeel van de tuin. Door de sproeiers goed te verdelen, zorgen we ervoor dat de tuin overal het water krijgt dat het nodig heeft en dat de planten niet teveel, maar ook zeker niet te weinig water krijgen.

Zoals gezegd, maakt tuinberegening in grote tuinen gebruik van je eigen grondwater. Hiervoor wordt eerst een bronboring uitgevoerd, waarmee bepaald wordt waar dat grondwater zich bevindt en waar je het schoonste water vandaan haalt.

tuinberegening voor grote tuinen

Voordelen gebruik van grondwater

Wie constant zijn tuin moet besproeien met een tuinslang, zal aan het einde van het jaar een flinke afrekening krijgen van het waterbedrijf. Ook is het bepaald niet milieuvriendelijk om de kraan zo lang aan te hebben staan. Met het gebruik van grondwater zijn de twee grootste nadelen van het gebruik van leidingwater in een klap van tafel. Grondwater is een natuurlijke bron waardoor je planten de best mogelijke voeding krijgen, zonder dat het in de papieren gaat lopen of dat je je schuldig voelt over het grote waterverbruik.

Tuinberegening laten aanleggen in kleine tuinen

Bij een kleine tuin is een bronboring niet nodig. De tuinberegening wordt dan op een waterleiding aangesloten. Natuurlijk blijft in dit geval de schade aan de tuin ook minimaal, omdat we ook nu gebruik maken van onze gespecialiseerde apparatuur. Omdat het oppervlakte dat beregend moet worden beperkt is, is een beregeningsinstallatie op de waterleiding afdoende om ook deze tuin de hele zomer perfect door te laten komen.

Vrees overigens niet voor een enorme jaarafrekening. Het systeem sproeit nooit meer dan strikt noodzakelijk en regent dus niet de hele dag door, waardoor de kosten voor je water de pan uit rijzen. Het gebeurt gedoseerd en met oog voor de omgeving.

Voordelen tuinberegening

Een tuinberegening is ideaal voor je tuin en biedt vele voordelen:

  • Geen waterverspilling
  • Geen gezeul met de tuinslang
  • De planten krijgen altijd genoeg
  • De grondwaterbron voorkomt een hoge afrekening
  • Volledig duurzaam

Een tuinberegening laten aanleggen is de manier om de droge zomers tegen te gaan en je tuin in optimale staat te houden.

Minder drukte, meer ontspanning

Een goede tuinberegening neemt je flink wat werk uit handen. Dit volautomatische systeem zorgt ervoor dat je niet constant met de tuinslang in de weer hoeft om de planten van voldoende water te voorzien en ook de gieter mag binnenblijven. In plaats daarvan kan je rustig achterover leunen in de wetenschap dat de beregening van Neutel het harde werk voor je doet.

Installatie en onderhoud

Ook voor het onderhoud van bestaande tuinberegening kan je bij Neutel terecht. In het voorjaar zorgen we ervoor dat alles klaargemaakt wordt voor de naderende zomer, in het najaar blazen we de installatie schoon en bergen we het netjes op voor de winter. Op deze manier kan je nog vele jaren blijven genieten van je beregeningsinstallatie en blijft je tuin al die tijd in topconditie.

Tuinberegening laten aanleggen?

Het handmatige sproeien zat? Het constant verplaatsen van de tuinsproeier een klusje dat je kan missen als kiespijn? Neutel beregening komt je graag helpen. Wij verzorgen een beregeningsinstallatie op maat, die gebruik maakt van je natuurlijke omgeving en geen littekens nalaat in je tuin. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en voor je het weet wordt ook jouw tuin de hele zomer door perfect beregend.