Bronboring in Friesland

Dat droge periodes funest zijn voor planten en gewassen weet iedereen. Maar wat kan je eraan doen? Veel mensen staan in deze droge zomers regelmatig met de tuinslang buiten, in de hoop de planten nog van de nodige voeding te voorzien. Maar dit zorgt niet alleen voor veel werk, maar ook voor een stevige rekening van het waterschap. Door een bronboring in Friesland te doen, boor je naar grondwater, dat vervolgens gebruikt kan worden voor een beregeningsinstallatie. En dat neemt alle zorgen weg.

Bronboring in Friesland vormt de basis voor jouw perfecte beregeningsinstallatie.

Een bronboring in Friesland zorgt voor een duurzame oplossing

Grondwater is water - meestal afkomstig van neerslag - dat in de grond is gezakt en daar blijft. Verwar het niet met oppervlaktewater; dat is dan weer water uit bijvoorbeeld sloten en meren. Woon je hier niet bij in de buurt, dan is grondwater de beste mogelijkheid om tot een duurzame oplossing te komen. Een bronboring in Friesland is namelijk de eerste stap richting een tuinberegening, die echt gebruik maakt van de middelen die de natuur je biedt. Het zorgt ervoor dat je geen beroep hoeft te doen op leidingwater en dus ook niet bang hoeft te zijn voor het verbruiken van teveel water.

Grondwater boren in Friesland met minimale schade

Een bronboring in Friesland betekent allereerst een gat boren in de tuin. Dat zorgt natuurlijk voor schade aan de tuin, maar Neutel Beregening probeert deze schade altijd zo beperkt mogelijk te houden. We beschikken dan ook over onze eigen apparatuur, die bijzonder efficiënt en gespecialiseerd te werk gaat en de schade tot een minimum zal beperken. Meestal zie je na twee weken al helemaal niets meer van het bron boren in Friesland; het leven in de tuin herstelt snel en wij gaan nauwkeurig te werk.

Een bronboring in Friesland gaat in vijf stappen

Neutel Beregening heeft veel ervaring in bronboringen in Friesland en heeft zodoende een stappenplan ontwikkeld waarmee we netjes uit de voeten kunnen. Dit vaste stappenplan stelt ons in staat om volgens een vast draaiboek te werken, waarmee we ook zeker zijn dat we niks vergeten.

  1. Vooronderzoek - Natuurlijk gaan we eerst kijken op welke grond je woont en waar we dus het grondwater ongeveer kunnen vinden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.
  2. De bronboring - Als we helemaal klaar zijn met de voorbereiding, gaan we een bron boren in Friesland. Bij het boren, komt zand naar boven, dat we nodig hebben voor stap drie.
  3. Het creëren van een boorprofiel - Het opgezogen zand geeft ons de kans om een boorprofiel samen te stellen. Dit profiel laat precies zien welke lagen grond er zijn, waar het grondwater zit en waar het filter geplaatst moet worden, zodat de planten straks kunnen genieten van zandvrij water.
  4. Het aanbrengen van het filter - Het filter zorgt ervoor dat het zand wordt tegengehouden en er dus schoon water wordt opgepompt.
  5. Het afdekken van het boorgat - Neutel Beregening laat de tuin zo netjes mogelijk achter en dus wordt het boorgat keurig afgedekt. Twee weken later zal je er weinig meer van zien.
Neutel Beregening weet precies welke stappen ze moeten doorlopen tijdens het maken van de bronboring in Friesland.

Neutel Beregening heeft alle certificaten in huis

Natuurlijk wil je zeker weten dat je met een expert te maken hebt, voordat je begint aan een bronboring in Friesland. Daarom is Neutel Beregening dan ook volledig gecertificeerd en beschikken we dus over de juiste papieren om een ideale partner te zijn in het bron boren in Friesland.

Neutel Beregening beschikt over de certificaten:

  • SIKB BRL 2100 - 2101

Mocht je vragen hebben over deze certificaten, dan staat het je natuurlijk helemaal vrij om contact met ons op te nemen.

Een bronboring in Friesland is de start van een duurzame tuin

Door een bronboring in Friesland te doen, zet je de eerste stap richting een duurzame oplossing voor de beregening. Een waterbron boren in Friesland geeft je toegang tot grondwater, dat vervolgens uitstekend geschikt is voor een beregeningsinstallatie. Neutel Beregening heeft ervaring in het hele land, dus zocht je naar een bronboring in Groningen, dan kunnen we je zeker helpen. Heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op; onze experts staan voor je klaar.