Beregening in Drenthe

Grote droogte kan zorgen voor grote kopzorgen. Wie een tuin heeft, weet hoe belangrijk regen is voor de groei van de planten. Echter, als het de hele zomer amper regent, komt die groei behoorlijk in de knel. En het gesleur met een tuinslang kost niet alleen heel veel tijd, ook de rekening van het waterschap rijst op die manier de pan uit. De oplossing is beregening aanleggen in Drenthe. Door het aanleggen van een beregeningsinstallatie, creëer je een duurzame en milieuvriendelijke voedingsbron voor je tuin.

Beregening in Drenthe houdt je tuin in bloei.

Beregening in Drenthe neemt zorgen weg

Beregening aanleggen in Drenthe betekent dat we een systeem gaan aanleggen, dat gevoed wordt door grondwater. Grondwater is water dat onder het oppervlak zit en afkomstig is van neerslag. Omdat het onder de grond wordt bewaard, is het te bereiken door middel van een bronboring. Is alles eenmaal geïnstalleerd, dan heb je een installatie die op gezette tijden het water over de tuin verdeeld, zodat planten en gewassen ook op de droogste dagen nog altijd voldoende water krijgen en dus het hele jaar door in optimale staat verkeren.

De beregeningsinstallatie in Drenthe netjes onder de grond verstopt

We begrijpen dat je waarschijnlijk geen zin hebt om leidingen door je tuin te zien lopen. Daarom worden de installaties van Neutel keurig onder de grond verwerkt, zonder de tuin hiermee grote schade toe te brengen. We vinden het belangrijk dat je tuin zo netjes mogelijk wordt achtergelaten en daarom gebruiken we gespecialiseerde apparatuur, die ervoor zorgt dat de tuin direct na het leggen van de leidingen weer wordt dichtgemaakt. Meestal is na twee weken niets meer te zien van de ‘ingreep’. Dit maakt beregening aanleggen in Drenthe tot een klus die geen blijvende schade toebrengt aan je tuin.

Tuinberegening in Drenthe in drie fases

Neutel Beregening specialiseert zich in het aanleggen van tuinberegening en dankzij onze uitgebreide ervaring kunnen we onze klanten op allerlei fronten helpen. het aanleggen van de beregening in Drenthe gaat ruwweg in drie fases, waarbij een goede voorbereiding van groot belang is.

  • Als eerste doen we een bronboring om te bepalen waar het grondwater zit en waar het filter moet worden aangebracht.
  • Vervolgens leggen we de leidingen en sproeiers aan. Het water wordt nu vanuit de grond via de leidingen naar de sproeiers gebracht, die het over de tuin verdelen.
  • Als alles is geïnstalleerd, komen we twee keer per jaar terug voor onderhoud. Een keer om het netjes op te bergen voor de winter en een keer om het klaar te maken voor de lente.

De bronboring

Om te bepalen waar het grondwater zit, doen we eerst een bronboring. Onze experts weten van tevoren al in welke grond ze boren, dus er is alvast een heel goed idee van waar we het water gaan vinden, maar met de bronboring weten we het zeker. Bij de bronboring wordt zand opgezogen, waarmee we vervolgens een boorprofiel kunnen opstellen. Aan de hand van dit profiel, weten we waar het filter geplaatst moet worden dat later zal zorgen voor schoon grondwater.

Het aanleggen van de leidingen en sproeiers

Tuinberegening in Drenthe bestaat uit diverse leidingen, die het water geleiden naar de sproeiers. Wij leggen deze leidingen aan met speciale apparatuur, die de grond als het ware ‘open snijdt’, de leidingen legt en vervolgens in dezelfde beweging de boel weer toedekt. Hiermee blijft de schade aan je tuin minimaal en kan je er al snel helemaal niets meer van zien.

Het onderhoud

Vorst kan de leidingen beschadigen en dus is het verstandig om ze twee keer per jaar goed te onderhouden. Neutel Beregening verzorgt dit onderhoud graag. Aan het begin van de winter maken we de leidingen klaar voor de koude temperaturen en aan het begin van de lente blazen we ze goed schoon, zodat ze straks weer probleemloos het water naar de planten kunnen brengen. Met goed onderhoud gaat de beregening in Drenthe vele jaren probleemloos mee.

Tuinberegening in Drenthe nodig?

Wil je ook profiteren van de duurzaamheid van beregening in Drenthe? Neem dan vooral contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar de beste oplossing voor je tuin. Voordat we aan de slag gaan, komen we graag eerst even langs om naar de tuin te kijken, zodat we een beeld hebben van het oppervlak en hoeveel sproeiers er ongeveer nodig zullen zijn. Ook kunnen we dan je tuin alvast opdelen in meerdere zones. Deze zones zijn belangrijk, omdat sproeiers niet de hele tuin in een keer kunnen doen; hiervoor heb je zones nodig. Sproeier A is voor Zone 1, et cetera. Op die manier weten we straks zeker dat er geen stukjes tuin worden overgeslagen en echt alle planten kunnen profiteren van de duurzame oplossing die ze geboden wordt.

Beregening in Drenthe aanleggen? Neutel zorgt ervoor.

Neem contact met ons op voor een afspraak

Overtuigd? We gaan graag met je in gesprek, zodat jij straks ook beschikt over tuinberegening in Drenthe. Neutel Beregening heeft veel ervaring op dit gebied en is natuurlijk ook uitstekend te contacteren als je zoekt naar een bronboring in Drenthe, of een bronboring in Hoogeveen. We zijn van alle markten thuis en helpen je graag met het opbouwen van een gezonde, bloeiende omgeving waar je heerlijk kan genieten van mooie lente- of zomerdagen. Dus wil je beregening laten aanleggen in Hoogeveen, of ergens anders in Drenthe? Nee contact met ons op en we gaan voor je aan de slag.