Bronboring in Drenthe

Als de zomers droog verlopen en je verlegen zit om water om je tuin of land mee te besproeien, kan je ervoor kiezen om in de weer te gaan met tuinslangen, of ingewikkelde constructies te bedenken met sproeiers die zijn aangesloten op de waterleidingen. Wat je ook kan doen, is een beregeningsinstallatie aanleggen, waarbij je grondwater gebruikt om je planten en gewassen te beregenen. Om dit te bereiken, is een bronboring in Drenthe nodig. Met deze bronboring wordt het grondwater gevonden en aangesloten op de beregeningsinstallatie.

Een bronboring in Drenthe vindt grondwater voor je tuin.

Vind grondwater met een bronboring in Drenthe

Door een bronboring in Drenthe te laten doen, boor je grondwater aan. Grondwater, de naam zegt het al, zit in de grond en is meestal afkomstig van neerslag. Grondwater moet niet verward worden met water dat je terugvindt in sloten en meren, dat is namelijk oppervlaktewater. Ook dat kan uitstekend geschikt zijn voor tuinberegening, maar wie dat niet in de buurt heeft, kan perfect gebruik maken van het grondwater. Door grondwater aan te boren, creëer je een natuurlijk beregeningssysteem, dat je tuin in de droge maanden uitstekend kan voorzien van water. Door grondwater te gebruiken, hoef je geen beroep te doen op leidingwater, waarmee je je tuin een stuk duurzamer van water voorziet.

Bron boren in Drenthe met minimale schade

Bij een waterbron boren in Drenthe bestaat natuurlijk de vrees dat de tuin flink beschadigd wordt. Immers; je gaat de grond in en daarvoor moet er wel het nodige gegraven worden. Gelukkig beschikt Neutel Beregening over zijn eigen materiaal, dat erop is gebouwd om de schade tot een minimum te beperken. Onze gespecialiseerde boormachine is eenvoudig te manoeuvreren en kan eenvoudig van de ene naar de andere kant van de tuin gereden worden. Ook de bronboring in Drenthe zelf gebeurt zo clean mogelijk; je ontkomt natuurlijk niet aan een gat in de tuin, maar daar zal het ook wel zo’n beetje bij blijven. En als we klaar zijn wordt alles weer netjes toegedicht, waarna je er al snel helemaal niks meer van ziet.

Hoe gaat een bronboring in Drenthe in zijn werk?

Bronboringen in Drenthe gaan altijd volgens een vast patroon. Dankzij onze uitgebreide ervaring, weten we precies wat we moeten doen om op een nette en effectieve manier tot het grondwater te komen. We hebben in de loop der jaren dan ook een stappenplan ontwikkeld, waardoor ook u precies weet waar u aan toe bent.

  1. Het voorwerk - Voordat we de boor in de tuin zetten, gaan we eerst wat vooronderzoek doen. Op die manier weten we welke zandlagen we tegen gaan komen en kunnen we ons werk hierop afstemmen.
  2. De bronboring - Vervolgens gaan we een bron boren in Drenthe. Bij deze bronboring zuigen we ook het zand omhoog, waarna we de derde stap kunnen zetten
  3. Het samenstellen van een boorprofiel - Naar aanleiding van dit opgezogen zand, stellen we een boorprofiel op. Aan de hand van dit profiel weten we waar het filter geplaatst moet worden. Zo weet je zeker dat je straks zandvrij water oppompt.
  4. Het aanbrengen van het filter - Het filter wordt geplaatst. waarmee de weg naar een fraaie, zandvrije beregening open ligt.
  5. Het afdekken van het boorgat - Als alles gedaan is, dekken we het boorgat netjes af en kunnen we een beregening aanleggen in Drenthe.

Neutel Beregening is volledig gecertificeerd

Omdat we het belangrijk vinden dat je geholpen wordt door een expert, hebben we bij Neutel Beregening de juiste certificering in huis. Deze certificaten maken ons tot een zeer geschikte partner voor het doen van een bronboring.

Wij beschikken over de volgende certificering:

  • SIKB BRL 2100 - 2101

Heb je vragen over deze certificering? Dan staat het je natuurlijk helemaal vrij om contact met ons op te nemen.

Een bronboring in Drenthe als begin van een gezonde tuin

Door een bronboring in Drenthe te laten uitvoeren, zet je de eerste stap richting een duurzame en gezonde tuin. Een waterbron boren in Drenthe zorgt dat de planten en gewassen straks op een duurzame en zeer effectieve manier beregend worden. Zoek je dus bijvoorbeeld naar een partner voor een bronboring in Hoogeveen, neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je straks over een prachtige beregening kan beschikken, waar je nog vele jaren plezier van zult hebben. En wil je een beregening laten aanleggen in Drenthe, of een beregening laten aanleggen in Hoogeveen? Ook dan helpen we je graag. Wij verzorgen de beregeningsinstallatie van begin tot eind en zullen vervolgens ook het onderhoud voor onze rekening nemen. Zo weet je zeker dat je op de best mogelijke manier geholpen wordt en dat je planten en gewassen op de meest natuurlijke manier voorzien worden van het broodnodige water.

Naar een bron boren in Drenthe verloopt volgens een vast stappenplan.