Beregening in Hoogeveen

Het voeden van je planten is van levensbelang voor ze. normaliter hebben ze genoeg aan de regelmatige regenbuien die vallen, maar de laatste jaren wordt het moeilijker en moeilijker om te rekenen op de Nederlandse zomerbuien. Droogte wordt meer en meer een probleem en dus is het van belang dat je je tuin handmatig besproeit. Maar dit is een tijdrovende en na verloop van tijd dure klus. Een beregening aanleggen in Hoogeveen geeft je tuin een duurzame en milieuvriendelijke beregening, waar je nog vele jaren zorgeloos plezier van zult hebben.

Beregening in Hoogeveen houdt je tuin gezond.

Beregening in Hoogeveen betekent een zorgeloze zomer

Tuinberegening in Hoogeveen betekent dat je niet langer hoeft te vrezen voor droge zomers en ook niet langer in de weer hoeft te zijn met tuinslangen of sproeiers. In plaats daarvan liggen er leidingen onder de grond, waar grondwater doorheen gaat en via vaste sproeiers op gezette tijden zijn weg vindt naar de planten. Dit grondwater is afkomstig van neerslag en is via een bronboring te bereiken. Neutel Beregening verzorgt de aanleg van de beregeningsinstallatie van A tot Z, zodat jij zorgeloos de zomer in kan en niet bang hoeft te zijn voor een droge periode.

Beregening aanleggen in Hoogeveen met minimale schade

Omdat leidingen boven de grond er niet netjes uitzien, zorgt Neutel Beregening ervoor dat ze keurig onder de grond worden weggewerkt. Wij hebben hiervoor onze eigen apparatuur, die erop gebouwd is om de schade aan de tuin minimaal te houden. In de meeste gevallen is er van de beregening na twee weken niets meer van te zien, behalve dan de subtiel geplaatste sproeiers die hun werk doen.

Tuinberegening in Hoogeveen in drie stappen

Door ons te specialiseren in tuinberegening, hebben we inmiddels een flinke hoeveelheid kennis opgedaan, die ons in staat stelt om in de beregening in Hoogeveen zo soepel mogelijk te laten verlopen. We bereiden ons in alle gevallen goed voor, zodat we precies weten waar we mee te maken hebben en alvast de juiste maatregelen kunnen treffen.

  • We beginnen met een bronboring. Hierbij wordt zand omhoog gezogen, waarmee we een boorprofiel kunnen aanleggen. Dit boorprofiel vertelt ons waar het filter moet komen, zodat je planten straks van schoon water kunnen genieten.
  • Vervolgens leggen we de beregeningsinstallatie aan. De leidingen en de sproeiers worden aangelegd en snel weer toegedekt, zodat de schade aan je tuin minimaal blijft.
  • Eenmaal afgerond, zorgen we ervoor dat alles in uitstekende staat blijft, door twee keer per jaar onderhoud te plegen. Hierdoor gaat de installatie veel langer mee.

De bronboring

Een bronboring is de perfecte methode om te zoeken naar grondwater. Het is het begin van de beregeningsinstallatie in Hoogeveen. We doen een boring, zodat we kunnen bepalen waar het grondwater zit en waar het filter moet komen. Dit bepalen we aan de hand van het boorprofiel, dat we opstellen aan de hand van opgezogen zand. Na de bepaling, kunnen we het filter plaatsen, zodat het water straks mooi zuiver is.

Het aanleggen van de installatie

Nadat het voorwerk is gedaan, gaan we over tot de installatie van de leidingen en de sproeiers. Hiermee wordt de tuinberegening in Hoogeveen gecompleteerd. Dit gebeurt met speciale apparatuur, die de bodem kort open snijdt, de leidingen legt en vervolgens direct weer toedicht. Na een week of twee zullen de meeste tuinen volledig hersteld zijn van deze ingreep.

Onderhoud

Om alles in topconditie te houden, is het aan te raden om de beregeningsinstallatie in Hoogeveen twee keer per jaar te laten onderhouden. Aan het begin van de winter zorgen we dat alles vorstbestendig wordt en aan het begin van de lente blazen we de boel even goed schoon, zodat de leidingen weer een seizoen hun werk kunnen doen. Dankzij dit onderhoud wordt de levensduur van de beregening in Hoogeveen flink verlengd.

Op zoek naar tuinberegening in Hoogeveen?

Beregening in Hoogeveen betekent een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor het probleem dat droogte met zich meebrengt. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op en wij komen bij je langs om te kijken wat je persoonlijke situatie is. We nemen een kijkje in de tuin en gaan uitzoeken uit hoeveel zones deze tuin bestaat. Elke sproeier heeft zijn eigen zone, omdat ze natuurlijk maar een beperkt oppervlak van de juiste hoeveelheid water kunnen voorzien. Zo weten we zeker dat er straks geen stukken van de tuin over worden geslagen.

Beregening in Hoogeveen aanleggen? Neem contact op met Neutel Beregening.

Maak een afspraak met Neutel Beregening

We gaan graag met je in gesprek over tuinberegening in Hoogeveen. Neutel Beregening heeft de kennis en expertise om hier een succes van te maken en ontzorgt je van begin tot eind. En zoek je naar een bronboring in Drenthe, of een bronboring in Hoogeveen? Of wil je ergens anders een beregening laten aanleggen in Drenthe? Ook dan zijn we je graag van dienst.