Bronboring in Overijssel

In de zomer hebben de planten in je tuin extra voeding nodig om te overleven. Door ze regelmatig te besproeien help je ze door de warme temperaturen heen, maar dit vraagt wel om wat inspanning. Dagelijks met de tuinslang in de weer om al je planten te voorzien van water, dat moet makkelijker kunnen. Een beregeningsinstallatie zorgt ervoor dat je beregening automatisch geregeld wordt. Voor het aanleggen van een beregeningsinstallatie is een bronboring in Overijssel nodig. Hierdoor kan grondwater eenvoudig gevonden worden en kan de beregeningsinstallatie perfect worden aangesloten.

Bronboring in Overijssel vormt de basis voor jouw perfecte beregeningsinstallatie.

Grondwater detecteren met bronboring

Bij neerslag blijft er een bepaalde hoeveelheid water in de grond achter, ook wel grondwater genoemd. Bij het aanleggen van een beregeningsinstallatie wordt er gebruik gemaakt van grondwater om de tuin te beregenen. Door middel van bronboring in Overijssel kan het grondwater aangeboord worden en wordt er een natuurlijk beregeningssysteem gecreƫerd. Hierdoor kun je je tuin in de warmere, drogere maanden voorzien van water, zonder dat je gebruik hoeft te maken van je leidingwater. Dit is een stuk duurzamer en scheelt een hoop op je waterrekening.

Minimale schade tijdens bronboring in Overijssel

Wanneer je denkt aan het aanleggen van een tuinberegening, dan wordt er vaak gedacht dat de tuin flinke beschadiging oploopt. Bij Neutel Beregening beschikken wij over eigen speciaal materiaal wat zo min mogelijk schade veroorzaakt. De boormachine kan eenvoudig van de ene naar de andere kant van de tuin worden gereden en veroorzaakt hierdoor weinig schade. Bij de bronboring zelf krijg je wel een gat in je tuin, maar deze wordt nadat de klus is uitgevoerd weer netjes gedicht. Hierdoor zie je er binnen de kortste keren niks meer van.

Hoe werkt een bron boren in Overijssel?

Bij het verrichten van een bronboring in Overijssel volgen wij bepaalde stappen waardoor de bronboring op een nette en professionele manier kan worden uitgevoerd. Door de jaren heen hebben wij voldoende kennis en ervaring opgebouwd, waardoor wij precies weten wat het beste is voor jouw tuin. De stappen die wij volgen zijn als volgt:

  • Het voorwerk: Dit bestaat uit een vooronderzoek waarbij we bekijken welke zandlagen er zijn
  • Bronboring: Hierbij wordt het zand omhoog gezogen, waardoor er een gat ontstaat
  • Boorprofiel samenstellen: Door het opstellen van een boorprofiel aan de hand van het opgezogen zand, weet je waar het filter moet worden geplaatst
  • Het filter aanbrengen: Dankzij het filter pomp je zandvrij water op uit de grond
  • Het boorgat afdekken: Het boorgat wordt netjes afgedicht, waardoor je er nog maar weinig tot niks van terugziet
Neutel Beregening weet precies welke stappen ze moeten doorlopen tijdens het maken van de bronboring in Overijssel.

Professionele bronboringen in Overijssel

Neutel Beregening beschikt over de juiste certificaten, waardoor wij de perfecte partner zijn voor jouw bronboring in Overijssel. Zo beschikken wij over de volgende certificaten:

  • SIKB BRL 2100-2101

Vragen over deze certificaten? Dan kun je hierover gerust contact met ons opnemen.

Een gezonde tuin dankzij bronboring in Overijssel

Een waterbron boren in Overijssel is een klus die uitgevoerd dient te worden door een professional. Bij Neutel Beregening weten we precies hoe we deze klus moeten uitvoeren zodat jouw tuin hier de minste schade van oploopt. Wil je dus graag een bron boren in Overijssel? Neem dan gerust contact met ons op. De hele beregening laten aanleggen in Overijssel? Ook dan staan wij voor je klaar. En wil je bronboring in Drenthe? Ook dan staan wij voor je klaar. Wij zorgen ervoor dat je tuin voorzien wordt van een perfecte beregening en nemen ook het onderhoud voor onze rekening. Hierdoor komen jouw planten met een gerust hart de zomer door.